Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g501g102kcal3g19.1g1.5g7g
Sipuli (kuorittu)120g33kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g40g10kcal0.2g3.5g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 802g1590kcal21.1g6.2g155.6g53.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g3555kcal58.2g82.2g315g127g
Valittu annoskoko1512g1777kcal29.1g41.1g157.5g63.5g
Annoskoko puolitettuna756g889kcal14.6g20.6g78.8g31.8g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081