Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 745g603kcal11.7g125.3g0.4g22.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)219g66kcal2.2g8.8g0.9g0.4g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g110g131kcal3.7g3.9g11g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g88g23kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3031g1645kcal37.4g284.4g25g48.4g
Valittu annoskoko1516g823kcal18.7g142.2g12.5g24.2g
Annoskoko puolitettuna758g411kcal9.4g71.1g6.3g12.1g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600