Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g450g748kcal92.3g3.2g22.5g8.6g
Keräkaali 250g450g108kcal5.4g18.5g0.9g9.5g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Siirappi, tumma11g34kcal0g7.8g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3g8.8kcal0.3g0.5g0.6g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3033g1897kcal197.8g77g48.6g44g
Valittu annoskoko1516g948kcal98.9g38.5g24.3g22g
Annoskoko puolitettuna758g474kcal49.5g19.3g12.2g11g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186