Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.7g0.3g1g
Sipuli (kuorittu)1185g320kcal15.4g56.9g2.4g20.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1540g431kcal9.2g91.6g3.1g38.5g
Hirvenliha 2370g2663kcal500.7g0g71.1g0g
Pekoni, paistettu 474g2441kcal77.9g0g240.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl119g1066kcal0g0g118.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g4265g2559kcal64g554.5g4.3g38.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19064kcal1341.8g1421.4g879.8g196g
Valittu annoskoko10000g9532kcal670.9g710.7g439.9g98g
Annoskoko puolitettuna5000g4766kcal335.5g355.4g220g49g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553