Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green19g61kcal4.5g9.2g0.2g2.3g
Sipuli 8.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 13g2.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska 30g8.8kcal0.2g1.6g0.1g0.6g
Soijakastike 1.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g3g5.7kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana305g206kcal10g26.4g5.2g6.4g
Valittu annoskoko153g103kcal5g13.2g2.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna76g52kcal2.5g6.6g1.3g1.6g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.7g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363614