Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 35g27kcal0.7g5.4g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g8.8g6.1kcal0g0.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)22g19kcal0.2g0.8g1.5g0g
Kasvisliemikuutio 1.9g5.9kcal0.2g0.3g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.8g6kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana307g155kcal3.6g22g4.4g3.2g
Valittu annoskoko153g77kcal1.8g11g2.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna77g39kcal0.9g5.5g1.1g0.8g
Arvot/100g100g50kcal1.2g7.2g1.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445