Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 50g12kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Purjosipuli 11g2.4kcal0.2g0.3g0g0.2g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g13g21kcal1g0.7g1.6g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana307g90kcal4.4g4.6g5.4g3.6g
Valittu annoskoko153g45kcal2.2g2.3g2.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna77g23kcal1.1g1.2g1.4g0.9g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.5g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939