Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)164g44kcal2.1g7.8g0.3g2.8g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g13g33kcal1.3g1.3g2.6g0.2g
Porkkana 584g191kcal3.6g32.5g1.2g14.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)584g175kcal5.8g23.4g2.3g1.2g
Rypsiöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 187g595kcal45.6g85.4g3.6g16.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3094g2357kcal116.8g300.8g51.6g71.4g
Valittu annoskoko1547g1178kcal58.4g150.4g25.8g35.7g
Annoskoko puolitettuna774g589kcal29.2g75.2g12.9g17.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970