Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen63g21kcal2.1g3.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g16kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.1g6.5kcal0.2g1.3g0.1g0.6g
Hiiva 5.2g3.9kcal0.7g0.1g0g0.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 21g149kcal0.2g0.1g16.7g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g21g37kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g721kcal9.2g75.8g36g2g
Valittu annoskoko155g360kcal4.6g37.9g18g1g
Annoskoko puolitettuna78g180kcal2.3g19g9g0.5g
Arvot/100g100g233kcal3g24.5g11.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276854