Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 63g10kcal0.8g0.8g0.1g0.9g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma25g30kcal0.8g1.1g2.5g0g
Valkoviini kuiva 13g8.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g3.1g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g5g13kcal1.1g0.1g0.9g0g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g155kcal5.8g5.2g10g2g
Valittu annoskoko155g78kcal2.9g2.6g5g1g
Annoskoko puolitettuna78g39kcal1.5g1.3g2.5g0.5g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402