Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 626g97kcal8g7.5g1.3g9.4g
Sipuli 69g21kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kevytkerma250g301kcal8g11.3g25g0g
Valkoviini kuiva 125g86kcal0.4g0.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 376g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g31g28kcal0.9g1.1g2.2g0.2g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g50g125kcal11g0.5g8.8g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.3g2.9kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3100g1553kcal59.4g51.6g99.8g21.8g
Valittu annoskoko1550g776kcal29.7g25.8g49.9g10.9g
Annoskoko puolitettuna775g388kcal14.9g12.9g25g5.5g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402