Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 10g58kcal2.2g1.2g4.8g0.6g
Kauralese 5.9g21kcal1.1g2.7g0.5g1g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 3.4g13kcal1.3g1.6g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 38g131kcal3.9g26.7g0.5g1.3g
Grahamjauho 32g106kcal3.4g19.6g0.7g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g753kcal24g103.8g23.8g12.8g
Valittu annoskoko156g377kcal12g51.9g11.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna78g188kcal6g26g6g3.2g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785