Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 65g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g5.1kcal0.6g0.6g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 7.1g22kcal0.6g3.9g0.1g1g
Vehnäjauho puolikarkea 76g260kcal7.7g53g0.9g2.6g
Siirappi 2.6g7.8kcal0g1.9g0g0g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g650kcal17.8g118.8g9.2g7.2g
Valittu annoskoko156g325kcal8.9g59.4g4.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna78g163kcal4.5g29.7g2.3g1.8g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206