Sassin leivokset

Sekoita pehmeeseen margariiniin sokeri.

Kaada joukkoon jauhot ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Kaaviloi taikina (kahden leivinpaperin välissä kätevintä) ohueksi , suorakulmaiseksi levyksi pellille.

Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia ja levitä toiselle puolelle vadelmahilloa.

Irrota toinen levy leivinpaperista varovasti esim.

lastan avulla ja aseta hillokerroksen päälle (varo, kakkulevy murtuu herkästi).

Sekoita tomusokeriin punaista marjamehua, jotta saat kuorrutuksesta vaaleanpunaista ja notkeaa seosta.

Levitä kuorrutus veitsen avulla leivoslevyn päälle.

Halutessasi voit sulattaa suklaapalat mikrossa ja valuta siitä kuorrutuksen päälle viiruja.

Vedä veitsellä poikkisuuntaan kevyitä viiltoja, jotta suklaaraitoihin tulee piikkikuvioita.

Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa muovikelmun alla ja leikkaa sitten varovasti pieniksi suupaloiksi - tarjoile!

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)30g214kcal0g0g23.8g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g3g1.9kcal0.1g0g0.7g0g
Sokeri 6g24kcal0g5.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g133kcal3.9g27.1g0.5g1.4g
Vadelmahillo (Pirkka)15g33kcal0g7.9g0g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g60g238kcal0g59.5g0g0g
Suklaa tumma 4.5g23kcal0.2g2.4g1.4g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1334kcal8.4g205.6g52.8g3.6g
Valittu annoskoko156g667kcal4.2g102.8g26.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna78g334kcal2.1g51.4g13.2g0.9g
Arvot/100g100g427kcal2.7g65.7g16.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=123569