Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.1g0.7g2.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)22g80kcal3g11.9g1.7g2.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.9g2.3kcal0.1g0.1g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen4.5g33kcal0g0g3.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Sokeri 1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g722kcal18.2g108.4g21.2g9.8g
Valittu annoskoko156g361kcal9.1g54.2g10.6g4.9g
Annoskoko puolitettuna78g181kcal4.6g27.1g5.3g2.5g
Arvot/100g100g231kcal5.8g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979