Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 105g58kcal1.7g13.8g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g6.6g1.6kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka2.6g0.3kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen20g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Dijonsinappi, Maille, Original1.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 5.3g46kcal0g0g5.3g0g
Viinietikka 3.9g0.8kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g234kcal4g31.4g11.2g2.8g
Valittu annoskoko156g117kcal2g15.7g5.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g59kcal1g7.9g2.8g0.7g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848