Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu14g18kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 30g123kcal0g30.3g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos38g128kcal0.9g30.4g0.2g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g3.8kcal0g0.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g18g129kcal0.2g0.2g14.3g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 24g21kcal0.7g1g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 6.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g914kcal8.6g138.2g35.8g0g
Valittu annoskoko156g457kcal4.3g69.1g17.9g0g
Annoskoko puolitettuna78g228kcal2.2g34.6g9g0g
Arvot/100g100g292kcal2.7g44.2g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813