Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Puolukka 35g14kcal0.2g2.4g0.2g0.9g
Mannasuurimo, myllyn paras14g49kcal1.8g9.8g0.3g0.6g
Vesi99g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g195kcal4g41.2g1g3g
Valittu annoskoko156g97kcal2g20.6g0.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna78g49kcal1g10.3g0.3g0.8g
Arvot/100g100g62kcal1.3g13.2g0.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779