Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g86g287kcal10.3g56.5g2.1g7g
Grahamjauho 5.2g17kcal0.6g3.2g0.1g0.5g
Siirappi 3.8g12kcal0g2.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.8g12kcal1.1g0.3g0.8g1.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 3g21kcal0.8g0.2g1.8g0.4g
Rypsiöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Vesi48g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.8g3.5kcal0.6g0.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g746kcal26.8g126.2g14.4g18.8g
Valittu annoskoko156g373kcal13.4g63.1g7.2g9.4g
Annoskoko puolitettuna78g187kcal6.7g31.6g3.6g4.7g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.6g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010