Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali99g21kcal1.2g3.3g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Voi 0.9g6.7kcal0g0g0.7g0g
Jauheliha, sika-nauta 26g58kcal4.6g0g4.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu7.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)6.6g5.3kcal0.1g0.3g0.5g0g
Ohrasuurimo 11g36kcal0.9g7.1g0.2g0.8g
Siirappi 1.3g4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g284kcal15.4g24g13.6g6g
Valittu annoskoko156g142kcal7.7g12g6.8g3g
Annoskoko puolitettuna78g71kcal3.9g6g3.4g1.5g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.7g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649