Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 77g62kcal1.2g12.9g0g2.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)23g6.8kcal0.2g0.9g0.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g11g14kcal0.4g0.4g1.1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 36g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g169kcal3.8g29.2g2.4g5g
Valittu annoskoko156g85kcal1.9g14.6g1.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna78g42kcal1g7.3g0.6g1.3g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.3g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600