Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 29g154kcal0.1g0.1g17.4g0g
Sokeri 25g100kcal0g24.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g36kcal3.2g0.1g2.6g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g41g28kcal0g6.5g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta34g122kcal4.4g23.7g0.7g1.2g
Leivinjauhe 1.7g3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.6kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g895kcal15.6g113.6g41.4g2.4g
Valittu annoskoko156g448kcal7.8g56.8g20.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna78g224kcal3.9g28.4g10.4g0.6g
Arvot/100g100g286kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205687