Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle105g137kcal6.8g21g3.2g5.3g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 32g8.4kcal0.1g0.5g0.2g0.6g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Valkosipuli 3.7g4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Chili paprika punainen12g4.7kcal0.2g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g378kcal14.8g46.4g14.6g12g
Valittu annoskoko156g189kcal7.4g23.2g7.3g6g
Annoskoko puolitettuna78g94kcal3.7g11.6g3.7g3g
Arvot/100g100g121kcal4.7g14.9g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503