Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 24g10kcal2.4g0.1g0g0g
Sokeri 41g165kcal0g40.5g0g0g
Flora Vanilla 12%51g96kcal2.3g8.1g6.1g0g
Puolukka 41g16kcal0.2g2.8g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g574kcal9.8g103g12.6g2.2g
Valittu annoskoko156g287kcal4.9g51.5g6.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna78g144kcal2.5g25.8g3.2g0.6g
Arvot/100g100g184kcal3.1g32.9g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133