Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 54g41kcal1g8.3g0.1g0.5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 54g74kcal10.1g0g3.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g9g1.9kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)34g20kcal0.3g1.5g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g276kcal23.2g20.8g10.4g1.4g
Valittu annoskoko156g138kcal11.6g10.4g5.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna78g69kcal5.8g5.2g2.6g0.4g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.7g3.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258