Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g30g6kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 8.9g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki24g19kcal3.1g0.5g0.5g0g
Hunajameloni kuorittu 21g7.6kcal0.1g1.6g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 12g4.1kcal0.5g0.2g0g0.3g
Saksanpähkinä 4.1g28kcal0.6g0.1g2.7g0.7g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g3.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Persilja 1.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g27g25kcal1.7g4.3g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 20g28kcal2.4g0.1g2g0g
Rypsiöljy 3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml3g0.6kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g300kcal18g17.2g17.2g3.6g
Valittu annoskoko156g150kcal9g8.6g8.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna78g75kcal4.5g4.3g4.3g0.9g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004