Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 36g123kcal3.7g25.1g0.4g1.3g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki22g12kcal1.9g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g44g37kcal0.5g8.1g0.2g0.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 16g112kcal0.1g0g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g778kcal17.2g107.4g30.2g4.2g
Valittu annoskoko156g389kcal8.6g53.7g15.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g194kcal4.3g26.9g7.6g1.1g
Arvot/100g100g249kcal5.5g34.4g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596