Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)46g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.9kcal0.1g1g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.6g3.4kcal0.2g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g60kcal2g7.8g2g1.8g
Valittu annoskoko156g30kcal1g3.9g1g0.9g
Annoskoko puolitettuna78g15kcal0.5g2g0.5g0.5g
Arvot/100g100g19kcal0.6g2.5g0.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330