Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g5.6g26kcal1.1g0.1g2.3g1.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g5.6g32kcal1.3g1.1g2.8g0.3g
Siirappi 5.2g16kcal0g3.9g0g0g
Hiiva, 50g1.9g1.1kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale19g63kcal2.6g10.4g1.2g0.9g
Grahamjauho 52g171kcal5.5g31.6g1.1g5.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl15g51kcal2.1g9.5g0.5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g717kcal25.6g113.2g15.8g17.4g
Valittu annoskoko156g359kcal12.8g56.6g7.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna78g179kcal6.4g28.3g4g4.4g
Arvot/100g100g229kcal8.2g36.2g5.1g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286