Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini0.6g2kcal0.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.1g1.5kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 57g37kcal1.8g2.7g2g0g
Kananmuna, keitetty 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Sipuli (kuorittu)11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g43g56kcal10.4g0.6g1g0g
Tilli mauste1.3g0.2kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g296kcal34.2g8.2g13g0.4g
Valittu annoskoko156g148kcal17.1g4.1g6.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna78g74kcal8.6g2.1g3.3g0.1g
Arvot/100g100g95kcal10.9g2.6g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121