Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 61g26kcal6g0.2g0.1g0g
Liivate 5.2g18kcal4.5g0g0g0g
Hermesetas-jauhe3.5g10kcal0g1.9g0g1.4g
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g108kcal21g4.2g0.2g2.8g
Valittu annoskoko156g54kcal10.5g2.1g0.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g27kcal5.3g1.1g0.1g0.7g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.3g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954