Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 95g17kcal0.5g2.4g0.4g0.7g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g6.8g19kcal1.3g0g1.5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1.4g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g83kcal4g5.6g4.4g1.6g
Valittu annoskoko156g41kcal2g2.8g2.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna78g21kcal1g1.4g1.1g0.4g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615