Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.4g0g
Sokeri 39g156kcal0g38.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.6g0.4g1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Raparperi 36g12kcal0.2g2g0g0.5g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1010kcal11.4g145.6g41.2g3.4g
Valittu annoskoko156g505kcal5.7g72.8g20.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna78g253kcal2.9g36.4g10.3g0.9g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251