Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi59g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki25g14kcal2.1g1.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 2g6.5kcal0g1.6g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 12g44kcal1.7g6.7g0.9g1.2g
Vehnälese, Liperin mylly2.5g3.5kcal0.4g0.2g0.1g1.3g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g6.4g21kcal0.7g4.1g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 44g151kcal4.5g30.9g0.5g1.5g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g526kcal18.8g89.4g8.4g9.4g
Valittu annoskoko156g263kcal9.4g44.7g4.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna78g132kcal4.7g22.4g2.1g2.4g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558