Gnocchit

Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 165 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g95g57kcal1.4g12.3g0.1g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 36g122kcal3.6g24.9g0.4g1.2g
Kananmuna kuorineen punnittu14g18kcal1.6g0g1.3g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g12g31kcal3.6g0.2g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g455kcal20.4g74.8g7.2g4.2g
Valittu annoskoko156g227kcal10.2g37.4g3.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g114kcal5.1g18.7g1.8g1.1g
Arvot/100g100g146kcal6.5g23.9g2.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319192