Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 26g20kcal0.5g4g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 8.7g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis20g22kcal4.3g0g0.6g0g
Emmental juustoraaste, lidl4.7g17kcal1.4g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g126kcal12.6g9.4g4g1g
Valittu annoskoko156g63kcal6.3g4.7g2g0.5g
Annoskoko puolitettuna78g31kcal3.2g2.4g1g0.3g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312