Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 86g21kcal1.6g1.9g0.3g2g
Vehnäjauho puolikarkea 3.5g12kcal0.4g2.4g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.8g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g5.8g16kcal1.1g0g1.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.9g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g177kcal10g14.2g7.8g4.2g
Valittu annoskoko156g89kcal5g7.1g3.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g44kcal2.5g3.6g2g1.1g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.5g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204