Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g97g58kcal1.5g12.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 7.6g8.2kcal0.6g1.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.6kcal0.1g1.4g0g0.6g
Culinesse (Flora), annos 10g6.2g29kcal0g0g3.2g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.9g34kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g283kcal4.8g32.4g14.4g4.2g
Valittu annoskoko156g141kcal2.4g16.2g7.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g71kcal1.2g8.1g3.6g1.1g
Arvot/100g100g91kcal1.5g10.4g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399165