Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 7.2g64kcal0g0g7.2g0g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g62g73kcal5.2g10.3g1.3g2.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g12g36kcal2g6.3g0.3g1.5g
Valkosipuli 2.1g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g1.5g5.5kcal0.3g0.7g0.3g0.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 2.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g2.6g0.5kcal0.1g0.1g0g0.1g
Persilja 2.6g0.7kcal0g0g0g0.2g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g5.2g34kcal1.1g0.1g3g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton3.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g7.7g24kcal1.3g4.2g0.2g1g
Rypsiöljy 12g103kcal0g0g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g708kcal21.6g48g48g13.6g
Valittu annoskoko156g354kcal10.8g24g24g6.8g
Annoskoko puolitettuna78g177kcal5.4g12g12g3.4g
Arvot/100g100g227kcal6.9g15.4g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413