Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g20g73kcal2.9g12g1.4g1.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 85g39kcal2.5g4.1g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 51g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g224kcal10.8g32.2g5.4g3.8g
Valittu annoskoko156g112kcal5.4g16.1g2.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g56kcal2.7g8.1g1.4g1g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103