Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow21g118kcal0.2g0.2g12.8g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.6g0.2g0.7g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 43g15kcal0.1g3g0g0.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.4kcal0g0.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 10g7.2kcal0g1.6g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow11g59kcal0.1g0.1g6.4g0g
Sokeri 18g74kcal0g18.1g0g0g
Ruishiutale 19g57kcal1.7g10g0.5g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g845kcal11.6g97.6g42.2g8.8g
Valittu annoskoko156g423kcal5.8g48.8g21.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna78g211kcal2.9g24.4g10.6g2.2g
Arvot/100g100g270kcal3.7g31.2g13.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324