Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Currytahna punainen (Pirkka)0.8g2.2kcal0g0.1g0.2g0g
Pirkka luomu tomaattimurska83g25kcal1.2g5.4g0.4g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 50g66kcal4.2g8.8g1g2.5g
Hunaja 3.3g11kcal0g2.7g0g0g
Viinietikka 5g1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g261kcal11.2g35.6g7.8g5.4g
Valittu annoskoko156g131kcal5.6g17.8g3.9g2.7g
Annoskoko puolitettuna78g65kcal2.8g8.9g2g1.4g
Arvot/100g100g84kcal3.6g11.4g2.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570