Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g531g249kcal16.4g21.2g10.6g0g
Siirappi 223g672kcal0.2g165.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 88g266kcal7.7g48.5g1.7g12.2g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g104g362kcal14g67.9g3g5.7g
Vehnäjauho puolikarkea 345g1183kcal35.1g241.4g4.1g12.1g
Hiiva, 50g53g32kcal7g0.6g0.2g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)127g483kcal14.9g98.1g2.8g18.2g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)80g203kcal13.2g27.1g4.9g23.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g6902kcal217g1339.8g54.6g144.2g
Valittu annoskoko1560g3451kcal108.5g669.9g27.3g72.1g
Annoskoko puolitettuna780g1726kcal54.3g335g13.7g36.1g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183