Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g52g11kcal0.3g2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g4.2g1kcal0g0.4g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 84g166kcal2.2g0.6g16.2g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g370kcal6g8.6g32.8g13.2g
Valittu annoskoko158g185kcal3g4.3g16.4g6.6g
Annoskoko puolitettuna79g93kcal1.5g2.2g8.2g3.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081