Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.2g7.5kcal0.6g1.2g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 360g273kcal6.7g55.5g0.7g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g90g63kcal0g3.6g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)225g191kcal2.2g7.9g15.7g0g
Kasvisliemikuutio 20g60kcal1.9g2.7g4.7g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 360g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3150g1589kcal33g225g44.6g33.4g
Valittu annoskoko1575g795kcal16.5g112.5g22.3g16.7g
Annoskoko puolitettuna788g397kcal8.3g56.3g11.2g8.4g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445