Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis750g840kcal164.9g0g22.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Ketsuppi, Heinz35g36kcal0.3g8.4g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g2244kcal337.2g57.4g77.8g4.4g
Valittu annoskoko1584g1122kcal168.6g28.7g38.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna792g561kcal84.3g14.4g19.5g1.1g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079