Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 90g11kcal1g0.9g0.2g0.9g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki240g192kcal31.2g4.8g4.8g0g
Hunajameloni kuorittu 210g77kcal1.3g16.4g0.2g1.7g
Parsakaali brokkoli 120g42kcal5.5g2.3g0.4g3g
Saksanpähkinä 42g285kcal6.2g1.4g27.3g6.7g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g36g26kcal0.9g6g0g0g
Persilja 12g3.3kcal0.2g0.1g0g1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g276g248kcal17.4g44.1g0.8g0g
Kananmuna, keitetty 198g282kcal24.7g0.6g20.3g0g
Rypsiöljy 32g286kcal0g0g32.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml30g6.3kcal2.4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g3039kcal185.2g176g174.8g35g
Valittu annoskoko1584g1520kcal92.6g88g87.4g17.5g
Annoskoko puolitettuna792g760kcal46.3g44g43.7g8.8g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004