Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g5kcal0.6g0.6g0.1g0g
Kaurahiutale 10g37kcal1.5g5.7g0.7g1g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 41g126kcal3.6g22.9g0.8g5.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g762kcal18g104g26.6g15.6g
Valittu annoskoko159g381kcal9g52g13.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna80g190kcal4.5g26g6.7g3.9g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.7g8.4g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417