Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 104g79kcal2g16.2g0.2g1g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)17g26kcal1.7g1.9g1.2g0g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)14g22kcal0.4g0.4g2.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana319g285kcal9.2g39.6g8.4g3g
Valittu annoskoko159g142kcal4.6g19.8g4.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna80g71kcal2.3g9.9g2.1g0.8g
Arvot/100g100g89kcal2.9g12.4g2.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075