Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g90g28kcal1.1g6.6g0.2g2.8g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g23g14kcal0.3g2.9g0g0.2g
Oliiviöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Ruokakerma 5%, Valio23g15kcal0.3g0.9g1.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g197kcal4.2g22.8g10.6g6.6g
Valittu annoskoko160g98kcal2.1g11.4g5.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna80g49kcal1.1g5.7g2.7g1.7g
Arvot/100g100g62kcal1.3g7.1g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297